середу, 23 грудня 2020 р.

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА: ПРОВОДИТИ НЕ МОЖНА ВІДМІНИТИ

9 листопада, у День української писемності та мови, щороку стартує Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.  Цього року він мав би відбутися вже 21-й раз. Але через епідемічну ситуацію в нашій державі доля цього інтелектуального змагання вирішилася не одразу. Були різні думки: хтось пропонував проводити дистанційно, хтось - відмінити (але ми добре знаємо: порушена традиція не завжди повертається!). Усі  чекали якогось виваженого рішення. І ось воно з’явилося: Інститут модернізації змісту освіти та Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» проведуть Всеукраїнський відкритий марафон з української мови імені Петра Яцика в дистанційному форматі. Відповідний лист опубліковано на офіційному сайті Інституту модернізації змісту освіти.
У листі зазначається, що учасниками марафону на добровільних засадах можуть бути учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти, курсанти закладів фахової передвищої та вищої освіти. 
Реєстрація на участь у марафоні буде відкрита з 01 до 14 лютого 2021 року.
Відбудеться Всеукраїнський відкритий марафон  з 22 лютого до 21 березня 2021 року в чотири етапи.
Уся інформація для учасників марафону зазначена в Правилах  проведення Всеукраїнського відкритого марафону з української мови імені Петра Яцика, затверджених  оргкомітетом XXI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (протокол № 03 від 15.12.2020), які додаються до листа ІМЗО:
  • усі  бажаючі взяти участь у марафоні повинні  заповнити анкету та зареєструватися на платформі HUMAN з 01 до 14 лютого 2021 року;
  • завдання будуть доступні учасникам 23 лютого, 02 березня, 09 березня та 16 березня  о 10 годині на платформі HUMAN;
  • учасник переходить  на наступний етап марафону за умови виконання завдань попереднього етапу,  незалежно від набраної кількості балів  за результатами перевірки;
  • учасник вибуває з марафону, якщо завдання певного етапу не виконано або не надіслано на перевірку; 
  • результат  участі в марафоні – це сума балів за завдання  чотирьох етапів.
Призерами  (1-3 місця) марафону стають учасники, які виконали завдання усіх чотирьох етапів і набрали найбільшу кількість балів. Вони будуть нагороджені дипломами МБФ «Ліга українських меценатів»  відзначені преміями МБФ «Ліга українських меценатів».




1 коментар: