суботу, 30 січня 2021 р.

ЗНО-2021: СТАРТУЄ РЕЄСТРАЦІЯ


01 лютого 2021 року стартує реєстрація на ЗНО-2021. І дуже важливо, щоб випускники 11-го класу правильно вибрали потрібні предмети. Адже серед інновацій ЗНО-2021 з української – це два види ЗНО: з української мови та літератури й з української мови. Основна сесія ЗНО-2021 з української відбудеться 01 червня 2021 року.

Що варто знати?

📣Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України до переліку конкурсних предметів ЗНО внесено «Українська мова», «Українська мова та література». 

📣 До реєстрації випускник має ознайомитися з конкурсними предметами на різні спеціальності й визначитися, який іспит обрати на ЗНО: сертифікаційну роботу з української мови (УМ) чи сертифікаційну роботу з української мови та літератури (УМЛ). Під час реєстрації важливо зробити правильний вибір.  З переліком конкурсних предметів для вступу на навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти можна ознайомитися тут 

📣 Якщо у випускника є сумніви щодо вибору спеціальності, то треба вибирати ЗНО з української мови та літератури.

📣   Українська мова – обов’язковий предмет як ДПА у формі ЗНО для всіх здобувачів повної загальної середньої освіти. Оцінка за ДПА буде вираховуватися за кількістю набраних балів з української мови вибраного ЗНО - з української мови та літератури чи з української мови.

📣  За тест з української мови і літератури учасник зможе отримати три оцінки: ДПА, ЗНО-УМ, ЗНО-УМЛ.

📣 За тест з української мови учасник зможе отримати дві оцінки: ДПА, ЗНО-УМ.

📣 Учасникам, які не планують вступати до закладів вищої освіти в поточному році або вибрана спеціальність потребує сертифікату ЗНО-УМ, буде достатньо пройти тест з української мови для отримання результату ДПА.

‼️Порядок реєстрації на ЗНО випускників 2021 року перейти

‼️Відповіді на актуальні запитання щодо ЗНО-2021 з української мови і літератури  перейти


Дорожня карта учасника ЗНО перейти

Немає коментарів:

Дописати коментар