понеділок, 18 січня 2021 р.

ЗАСІДАННЯ МІСЬКИХ МЕТОДИЧНИХ ОБ'ЄДНАНЬ УЧИТЕЛІВ (ПРЕДМЕТИ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОЇ ГАЛУЗІ)

Одним з основних завдань  центру професійного розвитку педагогічних працівників відповідно до його Положення  є координація діяльності професійних спільнот педагогічних працівників - професійних товариств (об’єднань, груп) педагогічних працівників, які об’єднані спільними інтересами за родом їх професійної (трудової) діяльності. Серед них - міські методичні об'єднання.

14-15 січня 2021 року  проведено  засідання міських методичних об'єднань учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, румунської мови та літератури, мов корінних народів, іноземних мов (англійської, німецької та французької) у онлайн-режимі на платформі ZOOM. Їх учасниками стали більше 450-ти педагогів. 

Учасники онлайн-засідань отримали цінну інформацію від мене як консультанта ЦПРПП, від керівників  міських  МО вчителів української мови та літератури Ірини Чифурко (учительки ЗОШ №4), зарубіжної літератури Оксани Пенюк (СШОРТТ №41), німецької мови Романи Фисюк (гімназія №1), англійської мови Діани Пилип (гімназія №5), французької мови Емми Чернявської (гімназія №3) про  нові освітні документи  - Державний стандарт базової середньої освіти, Професійний стандарт учителя, Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, про вимоги до підвищення кваліфікації педагогічних працівників, про  організацію освітнього процесу в ІІ семестрі 2020/2021 н.р. Звернено увагу на реєстрацію випускників на участь у пробному ЗНО-2021.
Керівники згаданих міських методичних об'єднань звернули увагу педагогів на організацію навчання в дистанційному форматі, поділилися досвідом роботи з цього питання.
До онлайн-зустрічі вчителів англійської мови долучилася  Олена Кузьміна, заступник начальника управління освіти Чернівецької міської ради. Олена Леонідівна відзначила досягнення чернівецьких педагогів-англійців у виконанні заходів Програми вивчення та  популяризації англійської мови в закладах освіти м. Чернівців на 2016-2020 роки, ті високі здобутки у викладанні предмету та результативності учнів міста Чернівців, яких досягли завдяки Програмі. Відповідно до рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 11.12.2020 № 600/27 вчителі англійської мови навчальних закладів міста Чернівців за результатами підготовки до міжнародних іспитів, участі у тренінгах, літніх/зимових школах професійного розвитку, фахових міжнародних асоціаціях, конференціях, програмах обміну, стажування за кордоном, складання  міжнародних професійних іспитів з фаху та учні навчальних закладів міста  за результатами міжнародних іспитів MOVERS, FLYERS, KET, PET, FCE, CAE, TOEFL, IELTS відзначені грошовою винагородою в загальній сумі 205 000 грн. 
Під час онлайн-засідань презентовано сайт центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради, обговорено подальшу співпрацю педагогів закладів загальної середньої освіти міста, які викладають предмети мовно-літературної галузі,  з міським центром, ознайомлено з  планом його роботи, зокрема консультанта Алли Ткач,  на ІІ семестр 2020/2021 н.р. 



Немає коментарів:

Дописати коментар