пʼятниця, 12 листопада 2021 р.

СУЧАСНИЙ ПІДХІД ДО ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ ШКОЛЯРІВ


Педагоги не можуть успішно когось навчати,
якщо в цей час ретельно не вчаться самі.
Ані Апшероні

Складовою формули Нової української школи є педагогіка партнерства. Вона передбачає застосовування таких технологій навчання та викладання, під час яких до спільної діяльності, до пізнавальної активності  залучаюся всі діти. Серед них – технологія інтерактивного уроку. Його проведення дає змогу всім учням активно взаємодіяти, набувати наскрізних умінь, самореалізуватися. 

Вебінар  на тему «Технологія інтерактивного уроку», який був  проведений 10 листопада  2021 року для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, румунської мови та літератури, дав можливість педагогам детально ознайомитися з цим типом уроку.

Як спікерка вебінару, зазначила високу ефективність інтерактивного уроку, оскільки за такої організації навчання неможлива неучасть учнів у процесі пізнання: або кожен учень виконує індивідуальне конкретне завдання, результат якого він має публічно представити, або від його діяльності залежить якість виконання поставленого перед групою завдання. Звернула увагу на структуру інтерактивного уроку, основні вимоги до проведення кожного його етапу.
Практична частина вебінару – створення  моделі інтерактивного уроку літератури на тему «М.В. Гоголь. Повість «Тарас Бульба». Сюжет твору. Внутрішній епічний розмах твору» (на онлайн-дошці Jamboard). Свої напрацювання учасники вебінару змогли порівняти з моїм пристендовим інтерактивним уроком, представленим на дошці Padlet. 


Немає коментарів:

Дописати коментар