пʼятниця, 20 травня 2022 р.

ТИМЧАСОВІ ЕКЗАМЕНАЦІЙНІ ЦЕНТРИ В ЄВРОПІ: СКЛАДАННЯ НМТ

19 травня 2022 року Міністерство освіти і науки України видало наказ № 465, яким затверджено перелік закордонних населених пунктів, на території яких буде створено тимчасові екзаменаційні центри для проведення основних сесій національного мультипредметного тесту. Це дає можливість  українцям, які покинули свою Батьківщину через війну, вступити до омріяних вітчизняних вузів. 

Провести тестування заплановано в 39 містах таких країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція. 

На своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 07 червня включно вступники матимуть змогу за допомогою спеціального сервісу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і для проходження тестування вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт. УЦОЯО зауважує, що перелік закордонних міст, запропонований для потенційних учасників НМТ,  не є остаточним, оскільки перемовини з деякими країнами ще тривають. Крім цього, у межах додаткової сесії можливе незначне розширення переліку країн, у яких може проводитися НМТ. 

👆Що ж робити вступникам? Зараз їм потрібно підтвердити своє бажання взяти участь у НМТ й вибрати той населений пункт, який наразі видається найзручнішим, а вже з  21 червня до 7 липня ー під час другого етапу підтвердження участі в тестуванні ー обов’язково зробити свій остаточний вибір населеного пункту в Україні або міста/країни за кордоном.

💯НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги, навчені українськими експертами. А отже, вступні випробування традиційно відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості ー незалежно від того, де саме учасники їх проходитимуть. 

Джерело: УЦОЯО

Немає коментарів:

Дописати коментар