вівторок, 7 червня 2022 р.

ПЕРЕМОГИ Й ЗДОБУТКИ НА ОСВІТНЬОМУ ФРОНТІ

Завершився 2021/2022 навчальний рік. Він був непростим для українців. До пандемії, яка скувала можливості й бажання кожного, додалася війна. Але ми, педагоги, достойно прийняли новий виклик й організували освітній фронт. Своїми щоденними діями разом із відважними воїнами ЗСУ впевнено наближали перемогу. При цьому не забували про виконання безпосередніх посадових обов'язків: навчали дітей і навчалися самі.  Тому з упевненістю можу сказати, що освітній фронт-2022 ми завершили з гарними показниками. Підтвердженням цього є участь та здобутки педагогів-словесників закладів загальної середньої освіти Чернівецької територіальної громади, їхня участь у різноманітних методичних заходах, участь та перемоги учнів у різних інтелектуальних, творчих змаганнях. 

Ці та інші аспекти педагогічної діяльності обговорили під час підсумкових засідань міських методичних об'єднань учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, польської мови та івриту закладів загальної середньої освіти Чернівецької територіальної громади, які відбулися 02-03 червня 2022 року в онлайн-режимі на платформі ZOOM. Учасники онлайн-зустрічі - голови шкільних методичних об'єднань та педагоги зазначених вище фахових категорій. Запрошені гості - Євгенія Квітень, Лілія Іванова, методисти науково-методичного центру суспільно-гуманітарних дисциплін і міжнародної інтеграції Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Під час онлайн-зустрічі Ірина Чифурко, Оксана Пенюк, керівники міських методичних об'єднань зазначених вище фахових категорій, підвели підсумки роботи учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, польської мови та івриту.  Приємно констатувати, що в цей непростий час педагоги зуміли організуватися для розвитку своїх професійних компетентностей та активізувати своїх учнів на участь в різних мовно-літературних змаганнях.


Про партнерську взаємодію методиста ІППОЧО, консультанта МЦПРПП  та вчителів-словесників закладів загальної середньої освіти Чернівецької територіальної громади розповіли методисти науково-методичного центру суспільно-гуманітарних дисциплін і міжнародної інтеграції Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Євгенія Квітень та Лілія Іванова. І Євгенія Дмитрівна, і Лілія Іванівна відзначили активність наших педагогів-словесників у  проведенні різних методичних заходів (не просто учасники, а спікери), організованих ІППОЧО, в укладанні навчальних програм предметів варіативного складника навчальних планів та навчальних посібників. 6 педагогів - Ірина Чифурко, Яна Пінтяк, Алла Ткач, Зоряна Косташ, Тетяна Бачук, Оксана Пенюк - у 2021 році стали сертифікованими регіональними тренерами НУШ і проводили навчання для педагогів української та зарубіжної, які з вересня 2022 року працюватимуть у 5-х класах НУШ.

Підведено підсумки співпраці міського центру професійного розвитку педагогічних працівників з учителями-філологами. Усі консультації, заходи неформальної освіти, проведені в 2021/2022 н.р., проводилися на їхні запити, на задоволення їхніх потреб. Статистика говорить, що протягом навчального року майже кожен учитель скористався послугами Центру, відвідавши консультацію чи захід неформальної освіти, записавшись на індивідуальну консультацію.
Віримо, що 2022/2023 навчальний рік принесе нам нові здобутки, нові ідеї. І все це буде під МИРНИМ УКРАЇНСЬКИМ НЕБОМ!!! СЛАВА УКРАЇНІ!💛💙🔰


Немає коментарів:

Дописати коментар