середа, 31 серпня 2022 р.

СТАРТ НОВОГО 2022/2023 Н.Р. ДЛЯ УЧИТЕЛІВ-СЛОВЕСНИКІВ

Кожний навчальний рік розпочинається з серпневих педагогічних зустрічей. Вони важливі для освітян, оскільки дають можливість обговорити основні аспекти, пріоритетні завдання нового року навчання.
Попри воєнний стан в Україні 2022/2023 навчальний рік для вчителів-словесників  розпочався засіданням міських педагогічних спільнот закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади, які відбулися 23 серпня (вчителів української мови та літератури) та 25 серпня 2022 року (учителів зарубіжної літератури, румунської мови та літератури, мов корінних народів - польської та івриту). 
Під час онлайн-зустрічей акцентувалася увага на обговоренні інструктивно-методичних рекомендаціях щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, зазначених у додатках до листа Міністерства освіти та науки №1/9530-22 від 19.08.2022.
Зміст основного додатка до листа розкриває загальні тенденції щодо організації освітнього процесу 7-ма пунктами:
Під час онлайн-зустрічей детально обговорили 5-7 пункти. Зокрема зупинилися на питаннях щодо пріоритетних напрямків освітньої діяльності в 2022/2023 н.р., організації й проведенні різних форм навчання та "коригуючого навчання" здобувачів освіти, про вимоги до створення навчальних програм на основі модельних, про особливості викладання навчальних предметів у 5-х класах. Опрацювання додатків 3-4 спрямували учителів-словесників на організацію викладання навчальних предметів - української мови та літератури, зарубіжної літератури, румунської мови та літератури, мов корінних народів у 6-11-х класах.
Керівники міських педагогічних спільнот - Ірина Чифурко, учителька української мови та літератури Чернівецької ЗОШ №4, Тетяна Мазур, учителька зарубіжної літератури Чернівецької ЗОШ №28, Анкуца Бику,  учителька румунської мови та літератури Чернівецького ліцею №6 ім. О.Доброго,  ознайомили учасників онлайн-засідань з рекомендаціями щодо оцінювання учнів у 5-х класах. Зоряна Косташ, учителька Чернівецького ліцею №10 та Анкуца Бику прокоментували зміни до навчальних програм із зарубіжної літератури та інтегрованого курсу "Література" (зарубіжна та румунська).
Не оминули й питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників: участь у заходах неформальної освіти, які проводить центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради.

Отож, ми стартували. Звичайно, хотілося б, щоб цей старт супроводжувався миром і спокоєм у нашій державі. Віримо, що найближчим часом усе це буде. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА💙💛

Немає коментарів:

Дописати коментар