понеділок, 7 листопада 2022 р.

Про проведення ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

МОНУ опублікувало лист  від № 1/13108-22 від 03.11.22 року "Про проведення ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика", мета якого  - піднесення престижу української мови, популяризації її серед учнівської та студентської молоді.

У листі зазначено, що в 2022/2023 навчальному році ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика  традиційно стартуватиме 9 листопада в День української писемності та мови.

Цьогорічний Конкурс відбувається, як і раніше,  за такими категоріями: учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої освіти, студенти закладів вищої освіти. Участь учнівської та студентської молоді в Конкурсі є добровільною.

При організації Конкурсу МОНУ рекомендує "враховувати безпекову ситуацію в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці та проводити відповідні етапи Конкурсу з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні, та запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

У разі ускладнення безпекової ситуації місцеві органи управління освітою можуть приймати рішення щодо скасування відповідного етапу Конкурсу або проведення його в дистанційній формі.

Джерело: лист МОНУ

Немає коментарів:

Дописати коментар