понеділок, 6 лютого 2023 р.

Міжнародний день безпечного інтернету

07 лютого 2023 року вже 20-й раз у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Його гасло - "Разом для найкращого Інтернету". 

👆Мета проведення - залучення до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів; створення онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Центр кращого Інтернету підготував перелік навчально-методичних ресурсів, які  є корисними для кожного в опануванні цифровим досвідом.

📌Збірка есе "Мережевий". Це запрошення заглибитись у можливості та виклики цифрового простору та цифрових пристроїв, відшукати натхнення та ідеї як для повсякденного, так можливо і професійного життя. Це 10 есе, кожне з яких присвячено окремій темі. Приватність в цифрову еру, розвиток дитини та цифрові пристрої, цифровий світ як «іквалайзер» для людей з інвалідністю, інфлюенсери та зміна ставлень до загроз та можливостей інтернету, привабливий дизайн девайсів та цифрового світу.

📌Навчально-методичний посібник "Онлайк".У посібнику -  вправи й інформаційні матеріали для висвітлення теми безпечної поведінки в інтернеті у професійній діяльності з дітьми, молоддю та професійними спільнотами; теоретичний матеріал про безпечну поведінку в інтернеті, опис занять і тренінгових вправ з розвитку компетентностей безпечної поведінки в інтернеті: "Повага до прав людини онлайн"; "Участь онлайн"; "Збереження здоров’я під час роботи з цифровими пристроями"; "Звернення по допомогу та захист".

📌Робочий зошит для підлітків the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо).  Запропоновані 18 завдань допоможуть підліткам перевірити свої навички, дізнатися більше про свої права та обов'язки в онлайн-світі, заохочують до роздумів про поведінку в Інтернеті.

📌Посібник для вчителів the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо).  Посібник містить плани уроків, що пропонують ідеї та заходи, щоб заохотити молодь розвивати навички творчого та критичного мислення, необхідні для повноцінного життя в світі.

📌Методичні рекомендації до використання в освітньому процесі закладів загальної середньої освіти навчально-методичного посібника та робочого зошита "Інтернет, який ми хочемо" (the Web We Want).  Рекомендації містять практичні пропозиції для інтегрування занять, представлених у навчально-методичному посібнику та завдань у робочому зошиті "Інтернет, який ми хочемо" (Тhe Web We Want) в навчальні програми з предметів в закладах освіти України.

📌Навчальний анімаційний ролик "Цінуй життя!"

☝Увесь перелік навчально-методичних ресурсів перейти

Джерело: Центр кращого Інтернету 

Дізнайтеся більше про День безпечного Інтернету тут   

Інформація про заходи в Україні перейти

День безпечного Інтернету в Україні. Сторінка facebook перейти

07.02.2023 - онлайн-марафон до Дня безпечного Інтернету  перейти


Немає коментарів:

Дописати коментар