четвер, 9 березня 2023 р.

Міжнародний дитячий конкурс «У пошуках літературних талантів»

З метою вшанування пам’яті великої української письменниці Лесі Українки, пошуку літературних талантів серед дітей та розвитку нових поколінь української літератури щороку проводиться Міжнародний дитячий конкурс  "У пошуках літературних талантів".

👉Засновники та організатори конкурсу:
Національна спілка письменників України;
✔ Фонд «У пошуках літературних талантів»;
✔ Микола Хомич – письменник, меценат;
✔ ліцей №1 імені Лесі Українки Звягельської міської ради Житомирської області в особі директора Юрія Рошки.

👉Учасники конкурсу - юнаки та дівчата, яким на момент оголошення висновків журі не виповнилося 18 років. У конкурсі можуть брати участь як діти, що проживають в Україні, так і з інших країн світу. Сканована копія свідоцтва про народження та заява згода батьків на обробку персональних даних додаються. 

👉Конкурс оголошується в номінаціях «Поезія» і «Проза».

📅Заявка на конкурс та збір конкурсних творів триває з 03.03.2023 р. до 31.05.2023 р. Твори надсилаються лише в електронному форматі, заповнивши заявку через гугл-форму перейти

📝Вимоги до робіт учасників конкурсу:
✔ до участі конкурсі допускаються твори написані українською мовою;
щоби взяти участь у конкурсі, потрібно надіслати свої твори у форматі  Мicrosoft Word набрані на комп’ютері 14 кеглем Times New Roman через 1,5 інтервали, сторінки формату А4, без ілюстрацій та додаткового оформлення.
✔ на конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи. Твори мають бути оригінальними та авторськими; 
твори мають бути жанрові: у номінації "Поезія" - поеми, вірші, байки; у номінації "Проза" -  романи, повісті, оповідання, казки, есе;
✔ кількість сторінок і кількість поданих на конкурс творів не обмежується.

👉 Журі відбирає по 20 найкращих творів у номінаціях « Поезія» і «Проза», обговорює шляхом голосування, обирає переможців конкурсу. При цьому найяскравіші коментарі членів журі друкуються в антології.

👉Церемонія нагородження переможців конкурсу.
📢Церемонія вручення нагород може відбуватися в будинку письменника Національної спілки письменників України або у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки в м. Звягель Житомирської області (місце, дата і час щорічно уточнюється).
📢Переможці конкурсу одержать такі премії:
у номінації « Поезія» 
             1 премія – 3000 грн
             2 премія – 2000 грн
             3 премія – 1000 грн
             5-ти дипломантам – дипломи
у номінації «Проза»
             1 премія –3000 грн
             2 премія – 2000 грн
             3 премія – 1000 грн
            5-ти дипломантам – дипломи
📢 Перші премії в обох номінаціях отримають бронзову статуетку "Лескар" (зменшена копія пам’ятника Лесі Українці, розташованого на території Ліцею №1 імені Лесі Українки міста Звягеля).
📢 Переможці конкурсу увіковічнять свої відбитки долоньок, які будуть розміщені поряд з пам’ятником на "Алеї талантів" у Ліцеї №1 імені Лесі Українки Звягельської міської ради.
📢 Переможці та дипломанти конкурсу прибувають на церемонію нагородження у супроводі батьків або вчителів, які відповідають за життя, здоров’я та поведінку учасників.

📢 Повідомлення про початок конкурсу, хід, його результати розміщуються на офіційній сторінці конкурсу у фейсбук  "У пошуках літературних талантів": https://www.facebook.com/lit.talant 

Джерело: facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар