четвер, 28 вересня 2023 р.

Медіаграмотність під час війни: навчальний посібник

 

Академія української преси пропонує для використання в роботі навчальний посібник "Медіаграмотність під час війни: теорія, методика, інтерактив" (укладачі  Довженко О., Єгорова А., Іванова Т., Міський В., Потапова В., Юричко А. / за загал. ред. О. Волошенюк, В.Іванова). Він містить методичні поради, рекомендації, зразки лекцій та детальний опис вправ для засвоєння різних аспектів медіаграмотності, підготовлені медіаекспертами, професійними викладачами та журналістами.

📘Автори уклали сучасну понятійно-термінологічну систему, створили вправи, які дозволяють працювати на заняттях і які спрямовані на системне та усвідомлене засвоєння методик критичного мислення та декодування дезінформації та пропаганди, зокрема, в умовах російсько-української війни. І хоч автори зазначають, що запропоновані матеріали розраховані на викладачів журналістських дисциплін, медіатренерів, тренерів із медіаграмотності, їх можуть використати й учителі-філологи у своїй педагогічній діяльності.

📌Медіаграмотність під час війни: теорія, методика, інтерактив. Навчальний посібник / Довженко О., Єгорова А., Іванова Т., Міський В., Потапова В., Юричко А. / за загал. ред. О. Волошенюк, В. Іванова. — К. : Академія української преси, Центр вільної преси, 2023. — 68 с.  завантажити

Немає коментарів:

Дописати коментар