четвер, 30 листопада 2023 р.

Національний тиждень читання-2023

Український інститут книги організовує проведення  всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акція "Національний тиждень читання", яка відбудеться з 04 до 10 грудня 2023 року. Його мета  — консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

👉 Гасло цьогорічного Національного тижня читання — "Бути своїми": важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, надто під час війни. А у фокусі — постать Миколи Хвильового, 130 років від дня народження якого відзначаємо 13-го грудня.

👉 «Ми хочемо, аби читання стало повсякденною звичкою кожного українця, а наша Акція — гарною традицією в передріздвяний час об'єднуватися навколо читання, ділитися своїми великими й маленькими персональними читацькими рейтингами, обговорювати прочитане, підтримувати українську книжку, надто в такий темний і крихкий час для нашої країни, її культури зокрема. Нехай Національний тиждень читання надихає вас, ваших друзів, рідних, коханих, колег відвідати бібліотеку чи книгарню — це буде найліпшим різдвяним подарунком Українському інституту книги!» — ділиться директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

👉Щоб долучитися до загальнонаціонального флешмобу й поділитися своїм читацьким досвідом, необхідно в соцмережах розмістити допис чи низку дописів про свої читацькі уподобання з гештегами #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми. Це можуть бути дописи, у яких - перелік  важливих для вас книжок; історія про книжку, яка справила враження; міркування про важливість читання у будь-якій із соціальних мереж; заклик до знайомих долучитися до акції та поділитися своїми читацькими історіями.

👉Упродовж тижня в різних містах України відбудуться різноманітні літературно-мистецькі заходи: поетичні читання, дискусійні майданчики, презентації книг тощо. Програма заходів перейти

Джерело: Український інститут книги


Немає коментарів:

Дописати коментар