четвер, 7 грудня 2023 р.

"Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році"

"Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році" - наказ Міністерства освіти і науки України від 01.12.2023 № 1464, яким визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році, та їхню граничну кількість.

👉Відповідно до наказу у 2024 році зовнішнє оцінювання професійних компетентностей можуть пройти такі педагоги:
👪 учителі початкових класів (не більш ніж 1500 осіб з усієї України, у т.ч. 39 з Чернівецької області);
👪 учителі математики, які викладають на першому (адаптаційному) рівні базової освіти (не більш ніж 1000 осіб з усієї України, у т.ч. 27 з Чернівецької області);
👪 учителі української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової освіти (не більш ніж 1000 осіб з усієї України, у т.ч. 29 з Чернівецької області);
👪 педагоги, викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» - всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти» (500 учителів зі всієї України, у т.ч. 14 з Чернівецької області).

👉Реєстрація педагогів для участі в сертифікації проходитиме в 2 етапи:
📅 з 15 до 25 січня 2024 року – у межах граничної кількості, визначеної для кожного регіону;
📅 з 26 до 30 січня 2024 року – у межах загальної граничної кількості, визначеної наказом для кожної категорії.

Важливо! 
❗ Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть доплату в розмірі 20% до посадового окладу протягом строку дії сертифіката — трьох років.

❗ МОНУ зазначає, що готуються зміни, пов'язані зі строком дії сертифікатів,  які унеможливлять дію двох сертифікатів одночасно. Тобто сертифікат, отриманий останнім, почне діяти тільки з моменту, коли закінчиться дія попереднього.

📌Детальна інформація  перейти перейти

Джерело: МОНУ

Немає коментарів:

Дописати коментар