понеділок, 20 грудня 2021 р.

ЗНО-2022 З УКРАЇНСЬКОЇ: ВАЖЛИВІ АСПЕКТИ

Зовнішнє незалежне оцінювання - ефективна система оцінювання навчальних досягнень учнів, яка дозволяє провести державну підсумкову атестацію для здобувачів повної загальної середньої освіти  та відкриває його учасникам дорогу для вступу у вищі навчальні заклади.  Кожний предмет, винесений на ЗНО, має свої особливості проведення. 

Про особливості проведення ЗНО-2022 з української мови, української мови та літератури говорили під час онлайн-консультації з учителями української закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади, яка відбулася 17 грудня 2022 року.  

Обговорено ряд питань:
📌 про нормативну базу, яка забезпечує проведення ЗНО-2022;
📌 календарний план проведення ЗНО-2022;
📌загальні характеристики сертифікаційних робіт з української мови, української мови та літератури;
📌схеми нарахування балів за виконання завдань різних видів з української мови та літератури;
📌критерії оцінювання завдань відкритої форми з короткою письмовою та розгорнутою відповідями;
📌типові помилки, яких найбільше допускають учасники ЗНО під час написання власного висловлення;
📌 перелік спеціальностей, на які необхідні сертифікати  ЗНО з української мови та літератури, відповідно до Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році перейти 

Презентувала «Путівник  учасника ЗНО», розроблений Українським центром оцінювання якості освіти. Саме в ньому, за словами розробника, можна знайти відповіді на запитання, які  можуть виникнути в учасників ЗНО «до, під час або після тестування» перейти перейти

Звернула увагу на проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання та залучення учнів до участі в ньому. Адже це свого роду навчальний урок, який сприяє організації власного "Я" під час складання основної чи додаткової сесій ЗНО.



Немає коментарів:

Дописати коментар