пʼятниця, 10 грудня 2021 р.

ЦИФРОВА ГРАМОТНІСТЬ ПЕДАГОГА


Не дивлячись на те, що листопад-2021 як місячник цифрової грамотності, оголошений Міністерством цифрової трансформації України, завершився, центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради продовжує працювати над розвитком цифрової грамотності педагогічних працівників. З цією метою 09 грудня 2021 року  провела майстер-клас на тему «Використання  віртуальної дошки Jamboard для формування мовно-літературних знань школярів (створення електронного посібника для учнів)».

Розпочалася онлайн-зустріч з цікавої вправи «Шкала мого професійного розвитку», яка дала можливість кожному учаснику порівняти показники  рівня  знань про дошку Jamboard на початку заняття й наприкінці.

Основна частина майстер-класу складалася з теоретичного та практичного  блоків.  Під час теоретичного блоку ознайомила педагогів з можливостями та перевагами використання онлайн-дошки Jamboard в освітньому процесі, представила зразки сторінок електронного посібника для учнів з мови та літератури.

Практична частина – це створення дошки Jamboard з покроковим його аналізом, наповнення її навчальними матеріалами; це колективна робота та робота в групах зі створення сторінок  електронного посібника.
Представлення результатів роботи  учасниками майстер-класу, зміна показників рівня  знань про дошку Jamboard, які були на початку заняття (вправа «Шкала мого професійного розвитку»),  засвідчили, що педагоги мають великі здібності до навчання й зможуть користуватися цим цифровим інструментом у своїй педагогічній діяльності.




Немає коментарів:

Дописати коментар