понеділок, 31 січня 2022 р.

НАВЧАЮЧИ, УЧУСЯ: ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ

Сучасні освітні стандарти визначають нові вимоги до організації навчання учнів, які змінюють підходи до викладання шкільних предметів. Учителі впроваджують у практику роботи ті технології, які  вчать школярів  здобувати знання  самостійно, у взаємодії з однокласниками та вчителем, практично застосувати здобуті знанні, уміння й навички в повсякденному житті. На думку науковців і практиків,  саме використання технологій інтерактивного навчання в освітньому процесі роблять процеси отримання знань, формування вмінь і навичок, розвиток особистісних якостей, набуття певних компетентностей особистості учня найефективнішими. 

Кожен учитель, впроваджуючи технології інтерактивного навчання в освітній процес, має бути обізнаний з різними формами організації  пізнавальної діяльності учнів та відповідними методами навчання. Цій темі присвячено вебінар -  «Інтерактивні методи навчання», -   який відбувся 28 січня 2022 року для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури. 

Спочатку говорили про суть та ефективність інтерактивного навчання, принципи, на яких воно будується. Спробували навчитися розрізняти, що називаємо методом навчання, а що вправою. 

Використавши дошку Jamboard, знайомилися з методами різних технологій інтерактивного навчання - кооперативного, колективно-групового, навчання через ситуативне моделювання, опрацювання дискусійних питань - та методикою  організації роботи під час застосування їх на уроках. Використання методів "Аналіз ситуації", "Займи позицію", "Дискусія" на уроках літератури відпрацювали практично.
Для забезпечення взаємодії учасників освітнього процесу в онлайн-режимі  рекомендувала спільне використання файлів Google Диск, Google Додатків. Таку роботу можна організовувати під час будь-якого формату навчання - онлайн, офлайн чи змішаного.

P.S. 
Кожен учасник вебінару отримає сертифікат на 3 год після виконання завдання. 
З програмою підвищення кваліфікації можна ознайомитися на сайті ЦПРПП перейти
Набереться група - зустрінемося знову (пишіть у приватповідомлення)😊

Немає коментарів:

Дописати коментар