вівторок, 12 квітня 2022 р.

ПРО НЕЙРОКОНКУРС ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ

З 2012 року українські школярі 8-11-х класів є активними учасниками міжнародного НЕЙРОКОНКУРСУ, який заснований у 1998 році. Сьогодні він проводиться серед старшокласників більш ніж у 50-ти країнах світу. 30 його національних переможців щороку змагаються на міжнародному рівні. У цьому році, не дивлячись на важкі часи, організатори вирішити не переривати його проведення. 

👉Офіційне гасло конкурсу: "Building Better Brains to Fight Brain Disorders"  (дослівний переклад з анг. «Побудова кращого мозку для боротьби з мозковими розладами»).

👉Це змагання серед школярів у галузі знань з нейронаук. Він є офіційним регіональним етапом Міжнародного конкурсу International Brain Bee Competition, заснованого доктором Норбертом Мислінським з Університету Меріленд (США). Метою змагання є зацікавлення молоді у вивченні принципів організації і роботи головного мозку, основ формування психіки людини, причин виникнення головних неврологічних хвороб та шляхів їхньої корекції. 

👉Координатор національного конкурсу - Андрій Чернінський, к.б.н., с.н.с. Інституту фізіології ім.О.О.Богомольця НАН України. Організаторами та членами журі є науковці та викладачі провідних університетів та наукових установ Києва.

👉Змагання підтримується Українським товариством нейронаук (що є членом FENS), Українським відділенням Society for Neuroscience та Національним центром "Мала академія наук України".

📅Цьогоріч як національний етап, так і міжнародне змагання відбудуться онлайн. Відбірковий етап Українського Нейроконкурсу -  30 квітня 2022 о 12 год у форматі тесту на платформі Google Classroom від партнерської громадської організації "Ноосфера". Кращі учасники (5-10) будуть запрошені до фінального змагання, яке буде проведене 07 травня 2022. Переможець фіналу зможе представляти Україну на міжнародному змаганні у липні цього року.

⏰Реєстрація до 29 квітня 2022 перейти

📌Детальна інформація про умови проведення конкурсу, формат завдань, способи підготовки до нього та контакти перейти

Джерело:  сайт Ukrainian Brain Bee

Немає коментарів:

Дописати коментар