понеділок, 18 квітня 2022 р.

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ІННОВАЦІЙНІ ВИМІРИ НАВЧАННЯ

Усі ми добре пам’ятаємо 27 жовтня 2016 року, коли рішенням колегії МОНУ була схвалена  Концепція нової української школи, яка знаменувала початок освітньої реформи. У Вікіпедії читаємо: «Нова́ украї́нська шко́ла» (НУШ) — реформа шкільництва Міністерства освіти та науки, яка передбачала створення школи, де діти будуть навчатися через діяльність, «у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті». У 2022/2023 н.р. реалізація Концепції нової української школи повномасштабно розпочинається в 5-х класах.  

З метою удосконалення фахових компетентностей педагогів щодо організації освітнього процесу в 5-х класах у 2022/2023 н.р. відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти 13 квітня 2022 року для учителів-словесників  був проведений вебінар за програмою підвищення кваліфікації на тему «Реалізація нового Державного стандарту базової середньої освіти: мовно-літературна освітня галузь».

Зміст та структура Державного  стандарту базової середньої світи, особливості мовно-літературної освітньої галузі, її компетентнісний потенціал та формування наскрізних умінь на уроках української мови, української та зарубіжної літератур - акценти, на які зроблено від час онлайн-заходу. Учасники вебінару також, працюючи в сесійних залах, детально ознайомилися із групами обов’язкових результатів навчання учнів у мовно-літературній галузі, практично відпрацювали шляхи досягнення загальних, конкретних результатів навчання учнів з урахуванням орієнтирів для їхнього оцінювання.

Немає коментарів:

Дописати коментар