четвер, 7 квітня 2022 р.

УКРАЇНСЬКА МОВА: ЗМІСТ, СТРУКТУРА Й ОЦІНЮВАННЯ У БЛОЦІ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЛЬТИПРЕДМЕТНОГО ТЕСТУ

На сайті  Українського  центру оцінювання якості освіти з'явилася інформація про зміст, структуру й оцінювання з української мови як складової національного мультимедійного тесту .

❗📘Зміст завдань блоку НМТ з української мови буде відповідати чинній програмі ЗНО з української мови.  Вони охоплюватимуть такі мовні теми: «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія»; «Лексикологія. Фразеологія»; «Будова слова. Словотвір»; «Морфологія»; «Синтаксис»; «Стилістика»; «Розвиток мовлення». Запитань з розділів «Стилістика» та «Розвиток мовлення» буде менше, оскільки онлайн-формат ускладнює перевірку завдань з наданням письмової розгорнутої чи короткої відповідей.

📘Усього  буде 20 завдань
з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох або п’яти варіантів - 15 завдань;
на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 «логічні пари») - 5 завдань. 

❗📘Оцінювання завдань з української мови буде здійснено відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО: кожна правильна відповідь -  1 бал (за  завдання з вибором однієї правильної відповіді та за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності).  Максимальна кількість балів,  яку може набрати учасник/учасниця тестування, - 35 балів.

❗📘Результат (тобто кількість набраних балів за виконані завдання) учасник/учасниця тестування буде бачити одразу після виконання завдань. Пізніше він  буде переведений у шкалу 100-200 балів (для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал). 

Про зміст, структуру й оцінювання блоку НМТ з математики перейти

Джерело: сайт УЦОЯО

Немає коментарів:

Дописати коментар