понеділок, 19 вересня 2022 р.

ОЦІНЮВАННЯ ПРОГРЕСУ УЧНЯ

"Оцінювання прогресу учня". Так називають один з видів оцінювання результатів навчання учнів в сучасній  школі -  формульне оцінювання. Воно дає змогу вчителю з’ясувати, чи успішно учні  засвоюють  матеріал,  а  також  визначити,  як  необхідно далі будувати  процес навчання, ураховуючи отримані відстеження особистісного розвитку дітей, хід набуття ними навчального досвіду й компетентностей. 

Для проведення формувального оцінювання вчителю необхідні певні знання про його особливості. Сподіваюся, що під час онлайн-консультації, проведеної 16 вересня 2022 року на тему «Алгоритм діяльності вчителя щодо  проведення формувального оцінювання», учителі-словесники їх здобули, отримавши важливу інформацію про відмінність  традиційного та формувального оцінювання, про переваги останнього для учнів та педагогів, про складові його моделі. А запропонований алгоритм допоможе їм у якісному проведенні формувального оцінювання в 5-х класах на уроках з  предметів мовно-літературної освітньої галузі.
Створення ситуації успіху для кожної дитини – важливий елемент в організації навчання й оцінювання учнів. Навіть невеличке досягнення надихає дітей, мотивує до навчання. Переконана, що кожному учителю  це під силу.



Немає коментарів:

Дописати коментар