понеділок, 24 жовтня 2022 р.

XХІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

З 2000 року в День української писемності та мови проводиться Всеукраїнський радіодиктант. Цього року, навіть попри повномасштабне вторгнення російської федерації, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності стане провідною акцією єднання в Україні  всіх небайдужих навколо українського слова, головного духовного скарбу нашого народу – рідної мови. Відповідний лист від 11.10.2022 №1/11894-22 підготовлено Міністерством освіти і науки України. 

📅Традиційно написання радіодиктанту-2022 відбудеться 09 листопада

⏰Початок об 11 год.

📕Автор цьогорічного Радіодиктанту національної єдності - Ірина Цілик, українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН , а читатиме його Ада Роговцева, народна артистка, Герой України Ада Роговцева. 

👆Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, у мережах «Фейсбук», «Ютуб». Він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення (загальнонаціональні канали Перший, Радіо Промінь), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. 

📌З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися тут.

👆Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

Джерело: з просторів Інтернет

Немає коментарів:

Дописати коментар