понеділок, 24 жовтня 2022 р.

XVІ Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 07.10.22 № 1/11869-22 ХVI Міжнародний конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти в 2022/2023 навчальному році буде проведено з 29 по 31 березня 2023 року в м. Києві на базі Науково-дослідного інституту українознавства.

👉Конкурс проводиться в два етапи.
I етап (заочний) – до 20 лютого 2023 року. Він передбачає написання учнями 8–11 класів закладів освіти в Україні та за кордоном науково-дослідних робіт. Завершені напрацювання учнів мають відображати самостійний творчо-пошуковий доробок, заснований на оригінальних джерелах. Учасники Конкурсу можуть представляти карти, технологічні програми та схеми, розроблені статистичні таблиці.
II етап (очний, м. Київ) – з 29 по 31 березня 2023 року. Це виконання письмових конкурсних завдань, публічний захист науково-дослідних робіт (до 8 хвилин) та виконання тестів з українознавства.

👉Для участі в Конкурсі до 20 лютого 2023 р. (включно) необхідно:
 в електронному вигляді пройти googlе-реєстрацію перейти
✔ в паперовому варіанті надіслати заявку і науково-дослідну роботу за адресою: Науково-дослідний інститут українознавства, к. 301 (відділ освітніх технологій та популяризації українознавства), вул. Ісаакяна, 18, м.Київ, 01135. Форма заявки розміщена на сайті НДІУ (в рубрикаторі «Міжнародний конкурс») перейти

👉 Запрошення учасникам ІІ етапу Конкурсу будуть надіслані електронною поштою до 17 березня 2023 року (включно). Вони розсилатимуться на ім’я директорів закладів освіти. Паралельно інформація про участь учнів у ІІ етапі Конкурсу буде розіслана до обласних Інститутів післядипломної педагогічної освіти.
👉 Переможці Конкурсу будуть визначені 31 березня 2023 року. Інформація про призерів Конкурсу буде розміщена на сайті Інституту українознавства.

👉Правила проведення Конкурсу перейти

👉Приклади конкурсних письмових завдань з українознавства попередніх років:  2010,  2011,   2018 

👉Методичні рекомендації щодо виконання та захисту науково-дослідної учнівської роботи на Міжнародному конкурсі з українознавства 

👉Методичні рекомендації щодо написання науково-дослідної роботи для учнів перейти

👉Методичні рекомендації щодо написання науково-дослідної роботи для вчителів  перейти

👉Детальна інформація на сайті Науково-дослідного інституту українознавства в рубрикаторі «Міжнародний конкурс» у розділі «Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8–11 класів» перейти

З організаційних питань щодо участі в ХVI Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти звертатися до методиста Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Євгенії Квітень.


Немає коментарів:

Дописати коментар