вівторок, 16 травня 2023 р.

Загальнодержавний моніторинг знань учнів 6 та 8 класів

Сьогодні, 16 травня 2023 року, стартує всеукраїнський моніторинг знань учнів 6 і 8 класів закладів загальної середньої освіти. Його проведення було анонсовано наказом МОНУ від 23.03.2023. А 15 травня оприлюднено наказ №565 "Про затвердження переліку закладів освіти - учасників загальнодержавного моніторингового дослідження якості освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану та графіка його проведення", у якому зазначено заклади освіти - учасники моніторингу - та терміни його проведення.

📅Відповідно до зазначеного вище наказу тестування учнів пройде за таким графіком:
✔ з математики - 16-18 травня 2023;
✔ з української мови - 23-25 травня 2023.

👉Завдання для проведення тестування розроблено Державною службою якості освіти за підтримки проєкту "Супровід урядових реформ в Україні" із залученням педагогів-практиків та авторів навчальних програм і стандартів.У ході моніторингу вивчатимуться результати навчання з математики та української мови за два роки навчання.

👉Тестування буде проведено на платформі Всеукраїнської школи онлайн двома способами: очно  безпосередньо у закладах освіти для учнів, які навчаються офлайн або в змішаному форматі, та дистанційно для тих учнів, хто перебуває за кордоном, але долучається до навчання зі своїм українським класом. 

👉 Результати моніторингу є конфіденційними й будуть  оприлюднені лише в узагальненому вигляді: дані окремо взятої школи чи класу не публікуватимуться і не надаватимуться директору, педагогам чи органам управління освітою. Як зазначає ДСЯО, отримані дані стануть основою для подальшого регулярного відстежування успішності навчання учнівства й формування висновків за результатами двох-трьох років такого моніторингу.

👉 Учні та батьки зможуть побачити персональні результати у власних кабінетах на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

👉 Серед закладів загальної середньої освіти, чиї братимуть участь  у моніторинговому дослідженні - Чернівецький ліцей №18 та Чорнівський НВК (учні 6 та 8 класів або лише 8 класу ) та  Чернівецька гімназія №7, Коровійський ліцей (лише учні 6 класу).

БАЖАЄМО УСПІХІВ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар