середа, 17 травня 2023 р.

Проєкт “Антитвір” від “Книжкового Арсеналу”

"Книжковий арсенал" запрошує учнів 8-11-х класів до участі в проєкті "Антитвір-2023", який традиційно проводиться в межах Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал". Мета проєкту - зафіксувати переживання підлітків, які, крім власних внутрішніх криз та шукань, переживають війну. Це мають бути  роботи учнів 8-11-х класів, які пишуть, ілюструють та/або малюють твори, керуючись нестандартними підходами. Проєкт фінансується програмою грантів міжнародної співпраці Британської Ради за підтримки Літературного фестивалю у Челтнемі.

👉Як повідомляють організатори, тема "Антитвору-2023" – "Відтінки змін" 

"Зміни — це невід’ємна частина нашого життя. Кожна зміна має свій відтінок, свій колір, свою енергію, яка впливає на наше сприйняття світу. Як мозаїка зі шматочків скла різних відтінків, оповідь про життя у час змін складається з унікальних моментів, побачених очима сотень людей. Із цього опису по крихтах збиратиметься уявлення людей майбутнього про те, як ми жили й відчували", — зазначає команда проєкту детальніше

👉Створюючи антитвори, школярі мають поміркувати над такими питаннями:
зміни як збагаченням життєвого досвіду;
важливість фіксації відтінків змін: від позитивних до негативних;
підготовка до змін і чи можливо це взагалі.

👉"В Антитворі ми заохочуємо обрати незвичну форму, ракурс. Можна оповідати від імені предмета, присвятити цілий твір моменту руйнування чи процесу побудови; писати про існуюче чи вигадане у формі роману в повідомленнях, графічного роману або написати й водночас проілюструвати власний твір", — наголошують організатори.

👉Учнівські твори не будуть оцінюватися журі. Роботи, які пройдуть технічний відбір, будуть опубліковані на сайті Книжкового Арсеналу.

📅Дедлайн подачі заявок – 04.06.2023; 23:59.

💻Форма подачі роботи - заповнити до гугл-форму,  прикріпивши підготовлену роботу перейти

📝Вимоги до роботи:
мова - українська або англійська;
✔ кількість знаків - до 15 тисяч знаків з пробілами у форматі pdf
✔ зображення – у форматі jpeg
можна надсилати лише текст або лише ілюстрацію – або текст та ілюстрацію разом.

👉 Освітня програма для учасників та учасниць проєкту відбудеться у червні. Вона передбачає серію онлайн-воркшопів від фахівців і фахівчинь з креативного письма, письменників і письменниць, мотиваційну лекцію від партнерів з Великої Британії.

Джерело: "Книжковий арсенал"

Немає коментарів:

Дописати коментар