понеділок, 18 вересня 2023 р.

Проєкт "Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті": триває черговий набір учасників/-ць

Проєкт "Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті" реалізується Міністерством освіти і науки України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерством культури та інформаційної політики України та МБФ "Академія української преси" (АУП) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії з 2018 року. Він спрямований на зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед освітян та учнівства для боротьби з дезінформацією та пропагандою та формування попиту на якісну інформацію й допомагає розвинути ефективну сталу модель інтеграції навичок критичного сприйняття інформації в освітній  процес у закладах загальної середньої освіти.

👉Щороку до участі в ньому долучаються всі охочі педагоги закладів загальної середньої освіти, які викладають історію у 8–10 класах, українську мову та літературу у 8–9 класах і мистецтво в 9 класі. У листі МОН № 1/13842-23 від 12.09.23 року "Щодо реалізації проєкту "Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті" анонсується початок чергового набору учасників/-ць серед освітян зазначених фахів.

👉"Першим етапом участі у проєкті є проходження базового онлайн-навчання з інфомедійної грамотності, а також спеціалізованого навчання з інтеграції навичок інфомедійної грамотності в уроки від експертів/-ток проєкту.  Після проходження тренінгів учителі/-льки отримають електронні навчально-методичні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали, розроблені за методикою IREX", — зазначають організатори.

⏰ Дедлайн реєстрації - 01 жовтня 2023.

📌Зареєструватися перейти

👉Контактна особа: Юлія Гуза, керівниця проєктів Академії української преси, тел: (067) 638-71-62; електронна пошта: y.guza@aup.com.ua

Джерело: за матеріалами Академії української преси та Освіти.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар