середа, 4 жовтня 2023 р.

Всеукраїнський урок єдності

Національний проєкт із медіаграмотності "Фільтр" Міністерства культури та інформаційної політики й "Суспільне мовлення" проведуть Всеукраїнський урок єдності, на який запрошують учнів 5-11 класів, їхніх батьків і вчителів.

👉Урок транслюватимуть на телеканалі "Суспільне. Культура" й на Youtube-каналі  "Перший" 06 жовтня о 12:00, а також повторно 13 жовтня о 9:30. Крім того, о 15:30 його зможуть побачити глядачі місцевих телеканалів «Суспільного».

👉Урок можна буде переглянути на  у Youtube  в зручний для кожного час.  перейти

👉Урок присвячений протидії соціальним стереотипам, дезінформації та маніпуляціям. Також організатори підготували сюрприз для школярів старших класів, про який оголосять під час уроку.

"В умовах російсько-української війни медіаграмотність — це питання ледь не національної безпеки. Для Міністерства освіти і науки це важливо ще й у контексті розвитку реформи Нової української школи, яка закладає засади компетентнісного навчання. Становлення медіаграмотного учнівства — це одне із пріоритетних завдань цієї реформи. Тож цей урок — чудова нагода для учнів, батьків, учителів обʼєднатися в символічному акті для того, щоби розвивати навички критичного мислення й медіаграмотність", — сказав Ігор Хворостяний, генеральний директор директорату шкільної освіти МОН.

⌚Тривалість онлайн-уроку — 30 хвилин, тож учителі матимуть ще 15 хвилин для обговорення прослуханого матеріалу. Ігор Хворостяний закликає освітян обовʼязково провести обговорення, щоб учнівство отримало максимальний ефект від перегляду уроків.

📝Підготовлено цікаві роздаткові матеріали перейти

Джерело: МОНУ

Немає коментарів:

Дописати коментар