вівторок, 24 жовтня 2023 р.

Старт ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Відповідно до листа Міністерства і науки України від 20.10.2023 №1/16290-23 27 жовтня 2023 року розпочнеться проведення ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (далі - Конкурс). Його мета - піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді.

👉Учасники  Конкурсу -  учні та учениці 3–11 класів закладів загальної середньої освіти, учні й учениці закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти і студентки закладів фахової передвищої і вищої освіти.

👉Для учнів закладів загальної середньої освіти Конкурс проходить у чотири етапи: І – на рівні закладів освіти (листопад); ІІ – на рівні територіальних громад (листопад–грудень); ІІІ – на рівні області (грудень–лютий); IV – на всеукраїнському рівні (березень). 

👉У другому–третьому етапах Конкурсу беруть участь по одному переможцю попереднього етапу в кожній категорії, які набрали найбільшу кількість балів відповідно до рейтингового порядку визначення переможців.

👉У четвертому етапі Конкурсу беруть участь по три переможці третього етапу в кожній категорії відповідно до рейтингового порядку визначення переможців: учні 3–11 класів закладів загальної середньої освіти (27 учнів, по 3 особи в кожній паралелі); учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів фахової передвищої освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів вищої освіти (3 особи, незалежно від курсу).

👉Церемонія відкриття конкурсу відбудеться 27 жовтня о 13:00. Охочі зможуть переглянути її у прямому ефірі на YouTube-каналі МОН.

Немає коментарів:

Дописати коментар