пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Інтегрований урок до Дня української писемності та мови

27 жовтня МОН спільно із заслуженим працівником освіти Олександром Авраменком та українським артистом Артемом Пивоваровим запустило інтегрований урок із мови, літератури та музики.

👉Під час заняття вчитель і мовознавець Олександр Авраменко заглибився у фольклор, розібрав символізм та сенси робіт українських письменників, а також сучасних пісень, в основу яких лягла народна творчість та вірші класиків. Школярі мають можливість розглянути музичні роботи "Думи", "Там у тополі" та "Ой на горі" Артема Пивоварова, які стали сучасними інтерпретаціями народної і класичної української літератури.

👉Артем Пивоваров разом з Олександром Авраменком поспілкувалися про переосмислення творів і про те, як ритм і мелодія впливають на зміну настрою тексту. Наприкінці заняття школярі можуть пройти мінітест на засвоєння матеріалу.

👉Цей урок рекомендований учням середньої та старшої школи. Він був створений для того, щоб відзначити розвиток української мови та показати, що народна творчість і класична література можуть бути сучасними та захопливими.

👉МОН пропонує вчителям використати цей урок, щоби провести власне заняття   упродовж першого тижня після канікул, присвятивши його Дню писемності та мови і вшанувавши пам’ять про Нестора Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. 

👉На занятті учні зможуть дізнатися більше про свою мову, літературу, історію та надихнутися на створення власних творчих проєктів. Це допоможе школярам зрозуміти, як знання із цих дисциплін формують культурний образ нації та впливають на формування національної ідентичності.

Джерело: МОНУ

Немає коментарів:

Дописати коментар