пʼятниця, 28 травня 2021 р.

ПРО ЗАВЕРШЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО 2020/2021 Н.Р.: ЗАСІДАННЯ МІСЬКИХ МЕТОДИЧНИХ ОБ'ЄДНАНЬ УЧИТЕЛІВ-ФІЛОЛОГІВ

Які асоціації у вчителя викликає травень? Мабуть, не помилюся, коли скажу: підсумок роботи, завершення навчального року, останній дзвінок... Це ті словосполучення, від яких і в учнів, і в учителів з'являється посмішка на обличчі, піднімається настрій. Саме такими - усміхненими, веселими - я побачила учасників засідань міських методичних об'єднань учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, румунської мови та літератури, польської мови та івриту, проведення яких координувала 21 та 26 травня 2021 року (онлайн-режим).

Говорили про нормативні документи, які регламентують завершення 2020/2021 навчального  року, про типову освітню програму для 5-9-х класів та проєкти модельних програм для 5-6-х класів (два останні питання з 2021 року особливо важливі для закладів загальної середньої освіти, у яких є пілотні класи НУШ). Мені було приємно констатувати, що 309 педагогів отримали сертифікати про підвищення кваліфікації за участь у заходах, які були організовані центром професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради.
Керівники міських методичних об'єднань учителів-словесників Ірина Чифурко (учителька української мови та літератури Чернівецької ЗОШ №4), Оксана Пенюк (учителька зарубіжної літератури Чернівецької СШОРТ №41)  ознайомили присутніх з підсумками роботи членів педагогічних спільнот за 2020/2021 н.р. Не  дивлячись на те, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти Чернівецької ОТГ майже весь навчальний рік був організований у дистанційному форматі,  що педагоги витрачали набагато більше на нього часу, ніж під час навчання офлайн, вони багато займалися самоосвітою, своїм професійним розвитком, різними способами поширювали власний педагогічний досвід, брали участь у методичних заходах і найголовніше: зуміли організувати дітей на участь у різних мовно-літературних змаганнях.

І хоч попереду ще декілька робочих тижнів, 
усі веселі та щасливі від думки: "СКОРО ВІДПУСТКА". 
Тож нехай вона принесе кожному море незабутніх вражень!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар