вівторок, 25 травня 2021 р.

25 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ФІЛОЛОГА


Чи задумувалися ви коли-небудь над питанням: що таке філологія? У перекладі з давньо-грецької поняття "філологія" - це любов до слова, любов до знань.  Саме вона засвітила на мовно-літературній карті імена чудових митців слова, літературознавців, лінгвістів, мовознавців. Звичайно, такі особистості заслуговують на поцінування. 25 травня - це їхнє свято: День філолога.

Філологія – це наука, яка в першу чергу займається вивченням письмових текстів. Вона допомагає не тільки вивчити історію, а й проникнути в сутність культури суспільства.

Це професійне свято має свою історію. Попередницею філології як науки вважається риторика. Вона з'явилася в Стародавній Греції й першим філологом називають давньогрецького філософа Ератосфена. В Україні науку про словесність почали називати філологією в ХІХ столітті. Відзначати День філолога у світі почали наприкінці 80-х - початку 90-х років, а пізніше він також став популярним в Україні. Він об'єднує лінгвістів, літературознавців, вчителів та викладачів в галузі мови та літератури, фахівців з філологічною освітою.

Тож, ДОРОГІ ФІЛОЛОГИ Й ФІЛОЛОГИНІ, з професійним святом ВАС!



Немає коментарів:

Дописати коментар