вівторок, 7 грудня 2021 р.

"ВІКІПЕДІЯ ДЛЯ ШКОЛИ": КОНКУРС ДЛЯ ПЕДАГОГІВ


Вікіпедія розпочала щорічний конкурс статей «Вікіпедія для школи», який триватиме до 28 лютого 2022 року. Цьогоріч конкурс уперше пройде не лише у Вікіпедії, а й у сестринському вікіпроєкті — Вікіцитатах. До участі в ньому запрошуються учителі, які викладаю шкільні предмети, серед яких - українська мова, українська література, зарубіжна література.  Мета конкурсу - допомогти учням, їхнім батькам, педагогам отримати у Вікіпедії точну та перевірену інформацію на теми шкільної програми.

Для участі у конкурсі потрібно виконати 3 важливі кроки:

📨 зареєструватися в українській Вікіпедії;

📨 заповнити анкету;

з 1 грудня 2021 до 28 лютого 2022 потрібно створити чи покращити статті зі списку пропонованих статей. 

Організатори створили списки статей на кожну із шкільних тем для кожного предмета. Якщо хтось хоче поліпшувати та створювати статті, що не є серед запропонованих організаторами, то необхідно попередньо це узгодити з організаційним комітетом (адреса для електронних листів:  shkola@ wikimedia.org.ua).

💻Українська література  перейти

💻Українська мова перейти

💻Зарубіжна література перейти

👑Переможці конкурсу будуть нагороджені організаторами конкурсу цінними призами, а активні учасники отримають сертифікати про участь в ньому й отримають пам’ятні сувеніри. 

📣 У четвер 9 грудня, вівторок 11 січня та четвер 10 лютого ГО «Вікімедіа Україна» проведе навчальні вебінари із основ редагування Вікіпедії, також заплановані сесії відповідей на запитання учасників для педагогів та усіх охочих взяти участь у конкурсі. Реєстрація на вебінари перейти

Детальна інформація на офіційній сторінці конкурсу перейти 

Немає коментарів:

Дописати коментар