вівторок, 18 січня 2022 р.

СІЧНЕВІ ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ СПІЛЬНОТ УЧИТЕЛІВ-СЛОВЕСНИКІВ

Не секрет, що якість освітнього процесу залежить від учителя, який щоденно  вбачає своє завдання в професійному зростанні, у вивченні та використанні в педагогічній діяльності інноваційних технологій, методик, прийомів і способів навчання, які приведуть до успіху його учнів. У вирішенні цього завдання в деякій мірі допомагає членство учителя в різних педагогічних спільнотах, які сприяють у його постійному самовдосконаленню та оновленню методичного арсеналу.

Учителі української мови та літератури, зарубіжної літератури, польської мови та івриту, румунської мови та літератури закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади є активними учасниками педагогічних спільнот - міських методичних об’єднань. Традиційні січневі їх засідання відбулися 11, 12 та 17 січня 2022 року.

Звичайно, основне питання кожного січневого засідання будь-якого методичного об'єднання – це підсумки роботи. Ірина Чифурко, керівник міського методичного об’єднання  учителів української мови та літератури, учителька Чернівецької ЗОШ №4, Оксана Пенюк,  керівник міського методичного об’єднання учителів зарубіжної літератури,  польської мови та івриту, учителька Чернівецького ліцею №15, Анкуца Бику, керівник міського методичного об’єднання  учителів румунської мови та літератури, учителька Чернівецького ліцею №6 ім. О.Доброго, під час засідань проаналізували роботу згаданих педагогічних спільнот за І семестр 2021/2022 навчального року. Вони зазначили, що педагоги протягом цього періоду особливу увагу приділяли організації освітнього процесу (онлайн та офлайн), підготовці школярів до участі в олімпіадах та мовно-літературних конкурсах, власному професійному зростанню. 

Ірина Чифурко,Оксана Пенюк та Анкуца Бику детально проаналізували результати участі учнів у ІІ етапах всеукраїнських предметних олімпіад з української мови та літератури, зарубіжної літератури, румунської мови та літератури,  Міжнародних конкурсів з української мови ім.П.Яцика та мовно-літературного ім.Т.Шевченка; звернули увагу на типові помилки, допущені учасниками мовно-літературних змагань, прокоментували участь команд Чернівецької міської територіальної громади в ІІІ етапі зазначених олімпіад та фінальних етапів конкурсів.

У своєму виступі я окреслила основні напрямки роботи на ІІ семестр 2021/2022 н.р. Звернула увагу учасників онлайн-зустрічей на такі питання: 

про організацію освітнього процесу: урок + позакласна робота;
про вибір підручників  для 9 класу (лист МОНУ  від 16.12.2022 №1/22048-21);
про обсяг і характер домашніх завдань учнів загальноосвітніх навчальних закладів (лист  МОНУ №1/9-651 від 29.10.2021);
про атестацію-2022 педагогічних працівників ЗЗСО Чернівецької міської територіальної громади (лист управління освіти від 05.01.2022 № 01-31/19);
про підвищення кваліфікації педагогічних працівників протягом 2022  року, планування власного професійного розвитку;
про участь педагогів у заходах різних рівнів – конкурсах, конференціях, майстерках тощо.
Не обійшлося й без реклами: розповіла про заходи, які заплановані на ІІ семестр центром професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради.

Цікавою для учасників онлайн-засідання ММО учителів української та зарубіжної була віртуальна екскурсія на тему «Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України як суб’єкт  підвищення кваліфікації педагогічних працівників». Ця установа протягом січня проводить навчання педагогів для роботи в Новій українській школі.

На засіданні міського методичного об’єднання учителів зарубіжної літератури вчителька Чернівецької ЗОШ №20 Ірина Романюк-Балан поділилася своїм досвідом роботи.

Бажаю, колеги, щоб ІІ семестр 2021/2022 н.р. приніс кожному тільки задоволення від щоденної клопіткої праці, яка б принесла Вам високий  урожай результативності!

Немає коментарів:

Дописати коментар