неділя, 16 січня 2022 р.

ТВОРЧА РЕАЛІЗАЦІЯ ЗДОБУТКІВ ПЕДАГОГА

З метою виконання нового закону України "Про освіту", який регламентує новий підхід до професійного розвитку вчителя та його педагогічної свободи Інститут обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України та Національний центр «Мала академія наук України» щороку проводять  всеукраїнський конкурс  «Творчий вчитель – обдарований учень».  У 2022 році  він проводиться  вже 10-й раз. 

На офіційній  інтернет сторінці Конкурсу зазначено мету його проведення: "Створення умов для творчої реалізації педагогів, поширення їх інноваційного досвіду щодо упровадження в практику роботи сучасного педагога особистісно-орієнтованих, практико спрямованих, компетентнісних підходів до освіти обдарованих дітей та молоді, ідей STEM та спеціалізованої освіти наукового спрямування; підвищення ролі та статусу творчих педагогів в педагогічних колективах".

Основні завдання Конкурсу:
виявлення досвіду кращих педагогів, які ефективно використовують інноваційні форми і методи роботи з обдарованими дітьми та молоддю, зокрема з освітнього напряму STEM та спеціалізованої освіти наукового спрямування;
популяризація педагогічних здобутків педагогів-новаторів та інших учасників освітнього процесу;
створення інформаційного освітнього простору, поповнення банку інноваційних робіт педагогів, спрямованих на розвиток особистості учня;
організація методичної підтримки учасників освітнього процесу з питань виявлення, розвитку та підтримки обдарованих дітей та молоді.

📢До участі в Конкурсі запрошуються різні категорії педагогів: керівники навчальних закладів, вчителі, класні керівники, психологи; керівники гуртків закладів загальної середньої та позашкільної освіти різних форм власності; працівники дошкільних  закладів освіти та центрів раннього розвитку дитини; студенти вузів та науковці.

Конкурсні роботи необхідно надіслати протягом січня-лютого 2022. Кількість робіт від одного учасника Конкурсу - не обмежується. Також приймаються роботи, що виконані в співавторстві.

📢Конкурсні роботи подаються за такими номінаціями:
"Методична розробка уроку (авторська методична розробка уроку, заняття, циклу уроків; проєкти)";
"Інтегровані авторські навчальні програми спецкурсів, факультативів, гуртків, наукового та науково-технічного, STEM/STEAM напрямів (природничий, математичний, інженерний винахідницький, конструкторський)".
"Науково-методичні розробки (авторські методичні посібники, підручники, цикли уроків (більше 10)";
"Освіта обдарованих (заняття, програми для обдарованих дітей, елективні курси, факультативи)";
"Матеріали роботи психологічної служби (корекційно-розвивальні програми; проєкти; тренінги тощо)";
"Організація освітнього процесу (освітні проєкти загальношкільні, групові (класу, учнівського самоврядування та інше)";
"Освіта дошкільників (авторські розвивальні заняття для дітей дошкільного віку; програми проєктування розвитку обдарованого дошкільника в центрах раннього розвитку дитини та ДНЗ)".

🔎Усі вимоги до конкурсної роботи, основні етапи проведення X-ого всеукраїнського конкурсу «Творчий вчитель – обдарований учень», умови реєстрації конкурсних робіт, порядок та критерії їх оцінювання визначено в Положенні, з яким можна ознайомитися на  офіційному сайті Інституту обдарованої дитини НАПН України (перейти) або на офіційній інтернет-сторінці Конкурсу (перейти)

🔎 Реєстрація перейти  

🔎Інформація про конкурс висвітлюється на офіційному сайті Інституту обдарованої дитини НАПН України (перейти ) та на сторінці Facebook Інституту (перейти)

🔎Контактна інформація:
веб-сторінка конкурсу: teacher.iod.gov.ua
моб.тел.: +38(067)233-65-63,
E-mail: konkursiod@i.ua (листи надсилати з поміткою "Творчий вчитель")

Немає коментарів:

Дописати коментар